Колички за деца и бебета – съвети при закупуване и употреба

baby stroller

Количките за бебета се купуват и избират от родителите, а детето, което всъщност ще го ползва, няма право на мнение. Много родители са объркани от разновидностите на модели и видове бебешки колички на пазара и не знаят просто точно как да направят избор. 

Това са няколко полезни неща, като задължително е нужно да вземете предвид, защото в крайна сметка е въпрос за правилното и за спокойствието на детенцето ви. 

При купуването на детска количка 
Подберете детска количка със широка основа и широк кош, защото точно това обуславя колко стабилна е количката. Тесните детски колички лесно се катурват, когато детето се надвеси твърде много след ръба. 

В случай, че предпочитате количка за бебенце с няколко положения на облегалката, бъдете сигурни се, че дадената облегалка застава солидно във всяко едно състояние или пък рискувате детенцето да пропадне, без да очаквате. 

Разберете дали бебешката количка притежава обезопасителни колани, държащи бебенцето в коша и не биха му позволили да се падне. Правилно е коланите да минават между крачетата, през кръста и още през раменцата на детенцето. 

Частта от текстил на детската ви количка е желателно да се премахва безпроблемно и да бъде удачна за препиране в пералня. Ако случайно е изпълнимо, проверете детето дали ще прояви алергична реакция към материала. 

бъдете сигурни, че детската количка спокойно може да мине през входната врата на жилището ви.
Преценете несъмнено размерите на детската количка в сгъната позиция с големината на багажника в леката кола, не малко багажници се оказват много малки за конкретни типове колички за бебета. 

В употребата на количките за бебета
Преди да сложите бебето в количката, проверете дали наистина сте сложили спирачките. Прегледайте дали облегалката е сигурно поставена в исканото положение. Докато прибирате детската количка, внимавайте малчуганът да не е много близко, тъй като има опасност да го притиснете, без да желаете.

Не пропускайте да закопчавате коланите за обезопасяване на детската количка абсолютно винаги, докато тръгвате на обиколка. Те ще предотвратят страшното изхлузване или изпадане на бебенцето от количката, като може спокойно да се получи, в момента на пресичане на оживен булевард примерно. 

Ако се намирате на неравен терен задължително използвайте спирачка преди да пуснете дръжките на детската количка, дори и да е въпрос за няколко секунди. 

Детските колички, както всяка една друга вещ, имат нужда от постоянна поддръжка, ето защо често проверявайте реално дали абсолютно всичко е в изправност.

Прочетете пълната информация:  https://jerrykids.com/bfr/Smoby

Колички за деца и бебета – съвети при закупуване и употреба

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото